rosa shortsrosa shortss

Som många vet som läst min blogg den senaste tiden har min nickelallergi blivit värre. Till en början kunde jag ha oäkta örhängen i en dag, sedan helt plötsligt började öronen blöda. Sedan kunde jag ha korta stunder ett oäkta armband, men fick sådana utslag att det inte var klokt. Till och med sade en hudspecialist att jag hade fått skabb vilket då var helt fel och mitt humör sänktes oerhört fort som 17 åring!

I dagens läge har det förvärrats så mycket att jag är allergisk mot bestick as well. Jag kan korta stunder vara i kontakt med nickel så som öppna dörren med en nyckel eller ta i ett handtag, dra i en dragkedja på tjocktröjan eller väskan osv men absolut inte för tillfället. För tillfället ska jag helt vara utan nickel i största mån jag kan vilket är oerhört svårt. Jag kan inte ens ha silver smycken eller guld under 18K. För tillfället har jag tagit av mig alla smycken tills att jag känner att min hud från alla eksemer har repat sig så att jag inte förvärrar allergin.

Jag har kortison krämen Elocon som jag idag börjar trappa ned efter två veckor men för ca 4 veckor sedan låg jag hemma med infektion i ringfingret efter att ha ätit med bestick. Helt galet ändå och dessvärre finns nickel överallt. Det finns för mycket nickel på kläder i dagens läge att det är svårt för mig att ens ha jeans. Så jag gick in på Lager 157 för att finna två shorts som jag för tillfället använder som kostade 75 kr styck. Jag är inte ett dugg fan utav dem, men så sköna och dem är helt nickelfria att dem är helt värda att ha på!

Nu gäller det för mig att acceptera vem jag är och undvika nickel i största mån jag kan. Jag hoppas bara att krämen nu läker ihop mig, att jag under senare tillfälle kan börja använda hudlotion med dofter på och då och då få unna mig lyxen att duscha/tvätta händerna i tvål istället för i olja. Om ni också har känslig hy/nickelallergi så vill jag verkligen säga åt er att vara försiktiga med er själva. Det är viktigt att acceptera vem man är då speciellt nickel är svårt att leva utan och kunna undvika. Så ta hand om er kära ni!mörkblåa shortsmörkblåa shortss

14 reaktioner till “Nya shorts & allergi

  1. Vad jobbigt!!
    Jag har också allergier, tror jag använder samma salva som du faktiskt. ag tål inte rengöringsmedel så som diskmedel och andra starka grejer. Vet att jag inte kan ha nickel i öronen eller som andra smycken heller. Brukar få en del reaktioner på händerna, det kanske är besticken de med och inte bara rengöringen. Har aldrig tänkt på det innan.

    Gilla

  2. Usch så jobbigt med allergin.. hoppas nu det blir bättre. Och så fina shorts 🙂 SV: vad kul att starta om 😀 det mesta av vårat är ju nytt och möbler vi trivs med så de får följa med 😀 . Men kul för er att få välja helt nytt nu då 😀 Men oj det lät ju som en riktigt märklig situation. Så jobbigt då folk anklagar en på en gång utan att man får chans att säga något eller berätta sin sida av det.. Spännande! 😀 kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s