20180527_072330.jpg

Marian Keyes har länge varit en författare som enligt mig skriver en utav dem bästa romaner jag någonsin läst. Jag har läst änglar, vattenmelon, är det någon där och nu även en oväntad semester.

Det som är så bra med Marian Keyes böcker är att man får följa familjen Walsh som kommer ifrån Irland och för varje ny bok får vi läsa om en utav de fem systrarna. I den här boken var det Rachels tur och det var så spännande att få läsa om hennes liv. Den är underhållande, väldigt läsbar och jävligt bra.

Det handlar om en tjej som heter Rachel, den mellersta dotter av de fem, som flyttat ifrån Dublin till New York tillsammans med sin bästa vän Brigit och lever loppan. De festar var och varannan dag och tar även droger för skoj skull. En natt tar Rachel en lite för stor näve valiumtabletter och hamnade på sjukhus och blev magpumpad. För att åter komma på benen läggs hon in på Klostret, ett behandlingshem för missbrukare av alla delar, men Rachel hör inte hemma där. Hon känner sig ha stor kontroll över sitt drogintag och inte fören tills hennes före detta pojkvän Luke kommer på besök som medberoende får hon en tankeställare hur illa det egentligen kan vara…

8 reaktioner till “En oväntad semester

  1. Åh jag gillar med hennes böcker! har läst de flesta 😉
    För några år sen plöjde jag igenom hennes böcker. Gillade dem verkligen! 😉

    Vi har nyss kommit hem från en trip, kommer ett inlägg senare om det 😉

    Kramar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s