Jag tänkte bekänna lite saker på bloggen jag förr aldrig bekänt. Jag är sockerberoende!

Det är inte bara: vad gott det skulle vara med lite godis. Eller det skulle sitta fint med lite chips till kvällen på en lördag osv. Utan det här är ständigt – jag käkar ständigt Extra tuggummin för att bli av med sockersuget och småäter ständigt istället för att trycka i mig något som innehåller mycket socker så som bakverk eller godis.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag känner inte att jag mår någon vidare heller. Jag känner mig inte lyckligare, utan tvärtom, jag känner mig mer olycklig så fort jag stoppar i mig något jag vet att jag inte bör stoppa i mig. Jag känner ångest varje gång jag småäter för att jag vet att det inte gynnar mitt sockerberoende utan nästan blir värre. Men vad ska man göra? Det är svårt att sluta.

Jag önskar att få hjälp innan det går till överstyr. Känns som om det redan har gått i överstyr men så att det inte blir värre känner jag. Finns det något tips ni läsare skulle kunna ge mig som stöd för mitt sockerberoende? Uppskattar alla tips…

Ha en fortsatt trevlig fredag!

11 reaktioner till “Mitt beroende

 1. Fy, vad jobbigt det låter 😦 Vet att man kan gå till VC & be om professionell hjälp, eller det gjorde iallafall min väninnas mamma. Men det kanske inte är ett alternativ? ❤

  Gilla

 2. Om du har sug mest på kvällarna så käka en knäckemacka med ägg, ruccola och lite peppar (som mer mättar och inte är sockrigt), drick mer vatten, ät fyra-fem gånger om dagen så att blodsockret hålls jämt och bestäm att till exempel lördagar ska vara din godisdag 🙂 Inga förbud, men bättre fördelning på energin. 🙂 Har varit mina främsta tricks!

  Gilla

  1. Okej, tusen tack för tipset! Jag tror heller inte att jag är ensam, men inser mitt ”missbruk” av socker att jag gärna skulle vilja bli av med det då jag känner som jag känner. Tack återigen! 🙂

   Gilla

 3. Jag är också sockerberoende. Äter jag godis/kakor och så vidare så kan jag inte sluta. En bit räcker inte, jag vill ha mer. Nu bestämde jag mig för snart fem veckor sedan att inte äta godis och jag har hållit det stenhårt. Däremot så är jag sötsugen varje dag. En sak som jag märkt hjälpt för mig är att dricka mycket vatten/citronvatten. Är jag törstig visar det sig oftast först med sötsug. Sen vet jag inte om du redan läser bloggen LCHF-ingenjören.se men det är ett hett tips. Tjejen som driver den bloggen brottas dagligen med sockerberoende. Lycka till, håller tummarna att det ordnar sig för dig!

  Gilla

 4. Jag har haft sockerberoende hela min uppväxt! Jag åt säkert 5 olika kakor, glass och mackor samt oboy när jag kom hem från skolan. Det är nu på sistone jag har helt blivit av med mitt sockerberoende, inte vet jahur? Det går i vågor helt enkelt. Har inga tips, mitt gick över av sig själv när jag hade tröttnat på det. Lycka till att kämpa mot detta fina du <33

  Gilla

 5. Å så jobbigt :/
  Vet inte om jag har några super tips 😉 men dricka mycket vatten och flera mellanmål per dag-då blir man mer mätt och det kanske stoppar suget nåt

  Kramar!

  Gilla

 6. usch för det där jävla sockret alltså!! jag skulle själv kalla mig sockerberoende, men nu äter jag bara godis/chips på helgerna och i liten mängd. jag bestämde mig bara att ge fan i det och började träna igen och lägga om kosten. det lilla har hjälpt mig so far i alla fall. men funderar på att köpa kromtabletter. har hört att det kan dämpa sötsuget 🙂

  sv; ja förut var jag sämst på att göra ren mina sminkborstar men har insett hur viktigt det är att ha rena borstar i ansiktet. 🙂 haha ja klart jag skulle rädda mina älskade läpprodukter om det skulle börja brinna här hemma. hahaha xD

  vet du om man kan se 13 reasons why nån annanstans än på netflix? har nämligen inte netflix men vill verkligen se serien sen när jag har kollat klart på satc igen 🙂

  nej jag har helt glömt bort att kolla upp vart jag kan köpa lakritspulver. men måste fasen kolla upp det 😀

  går det fortfarande bra med att tvätta håret mer sällan? 🙂

  kram ❤

  Gilla

 7. Men å du, ett problem för många 😦 Men skippa ångesten iaf det är inte roligt. Testa göra dadelbollarna som jag brukar göra, jag tycker de smakar som vanliga =) gör ett fint fruktfat med dina favoritfrukter, grönsaker med dipp, borsta tänderna när du känner sug eller gå ut och gå 😀 SV: hehe jaa det är ju bra det =) pizza lät gött det! 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s