Många utav er får lära känna mig via mina vardagsinlägg. Ni läser att jag arbetar som undersköterska och att jag bor tillsammans med min pojkvän och ni får följa med i vår vardag. Men mer ingående vet ni inte och det får ni reda på nu.

Jag är nämligen nickelallergiker och rätt så mycket dessutom. Både vid längre kontakt men också vid kortare. Som ni kan se på bilderna så får jag det mesta utslagen på både fingrarna men också i ansiktet och på andra delar utav kroppen. Det både kliar, gör ont och är obehagligt förstås. Jag var hos vårdcentralen i måndags och fick då med mig lite tips angående min nickelallergi som jag då gärna vill rekommendera för er med känslig hy eller ni som också är allergisk mot nickel:

  1. Många tvättar sig med tvål vilket då inte är någon vidare bra eftersom att om man tvättar med tvål så tvättar man bort det yttersta fettlagret på huden som gör att huden som är känslig blir mer utsatt. Därför är det bra att använda sig utav oljor. Jag köpte ifrån apoteket för 89 kr och använder både efter toalettbesök och då jag duschar.
  2. Efter att du har duschat eller haft kontakt med vatten är det extra viktigt att du smörjer in händerna. Gärna med någon doftfri handkräm eller body lotion så som repair från locobase eller cano derm. Det är vad jag använder och det tipsar jag om!
  3. Om man nu har eksem som då aldrig går bort rekommenderar jag att gå till Vårdecentralen, få utskrivet elocon och sedan använder du kortison krämen på eksemen. Det är även viktigt att du inte avslutar tvärt med kortisonkrämen, utan trappar ned det. Lyssna vad både apotekaren och läkaren säger om krämen.

Här har ni tre tips ifrån mig och hoppas att ni med känslig, torr hy eller har någon allergi som jag, får det bättre med dessa tips!

eksem.jpgeksem1.jpgeksem2.jpg

10 reaktioner till “Nickelallergiker

  1. åh vad jobbigt att du är så nickelallergisk 😦 kan inte alls vara roligt.

    sv; för att jag tycker att jag inte får nån ordning på håret då. haha xD tycker bäst om det typ dag två eller tre när jag har tvättat det 😛 ja det låter ju bra att önska sig lite produkter från dom då du fyller år 🙂 hoppas att du har haft en fin vecka och att allt är bra med dig tjejen 🙂 kram ❤

    Gilla

  2. Bra tips! Hoppas iallafall det löser sig! Sv: Jag har ångest varje dag inprincip och väntar på terapi så jag ska kunna jobba bort den bättre. Men får oftast ångest om jag är i folkmassor och sånt där min panikångest är värst för den vet jag liksom aldrig när jag ska få. Dudå hur ofta får du din ångest? ❤

    Gilla

Lämna en kommentar